Globedia.com

×
×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

¿Quieres recibir una notificación por email cada vez que Por Federico Rodriguez escriba una noticia?

Cinema Jove dedica un cicle a la música electrònica: Beats & Frames

04/05/2018 06:20 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

• El Centre del Carme acollirà la projecció de 20 pel•lícules i sessions de discjòqueis entre el 22 i el 29 de juny. • El cicle documenta fenòmens socials com les ‘raves’, les escenes musicals de Manchester i Los Angeles, La Ruta i els festivals massius

 

 

Cinema Jove, el Festival Internacional de Cinema de València, aspira en la seua 33a edició a ser un reflex de les inquietuds i hàbits de la joventut en les seues seccions paral•leles. En aquesta ocasió, el festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura ha programat una selecció de títols sobre la música electrònica sota el nom de Beats & Frames; mentre que l’any passat va dedicar un cicle a l’art urbà i un altre al 30 aniversari de la beca Erasmus.

 

“Els cicles que acompanyen les seccions oficials a competició han de plasmar les inquietuds culturals, les formes de relacionar-se, els costums i els trets identitaris dels joves de hui”, considera el director de Cinema Jove, Carlos Madrid.

 

Al llarg del festival internacional, programat entre el 22 i el 29 de juny, es projectaran a la Sala Goerlich del Centre Cultural del Carme un total de 20 pel•lícules, entre curts i llargs, lligats a l’ampli espectre d’estils de la música electrònica.

 

El cicle inclou mirades al treball de pioners tècnics i creatius, reflexions sobre els drets d’autor i la pirateria, anàlisi de l’estil de vida ‘clubber’ i revisions històriques de les escenes que floriren a Manchester, París, Detroit i Berlín.

 

Les pel•lícules seran presentades per diversos discjòqueis locals, i quan baixen els títols de crèdit pujaran els ‘faders’. El cicle es completa amb sessions de discjòqueis amb projecció nacional i internacional que punxaran al final de les pel•lícules.

 

Entre els responsables d’amenitzar les nits estaran el guatemalenc Meneo, un dels primers que va barrejar els sons electrònics amb ritmes tradicionals llatins, i els valencians D_Journalist i Affkt, guanyador dels guardons a millor productor i a millor àlbum en els Premis Nacionals de Música Electrònica 2017.

 

Beats & Frames reserva dues pel•lícules a la reflexió, precisament, sobre els problemes quotidians dels músics i discjòqueis d’electrònica. ‘RiP!: A remix manifesto’ (Brett Gaylor, 2008) aborda els drets d’autor en l’era de la informació, i el fals documental ‘La llegenda del DJ Frankie Wilde’ (Michael Dowse, 2008) explica la caiguda lliure d’un discjòquei afligit de sordesa.

 

Tres pel•lícules de culte

Músics, discjòqueis i productors tenen reservat el seu moment en tres pel•lícules imprescindibles, ‘Daft Punk Unchained’, ‘Eden’, sobre l’escena ‘house’ parisenca dels noranta i principis de 2000, i ‘24 Hour Party People’, en la qual es retrata el ball i la música de Manchester des de finals dels setanta fins a principis dels noranta a través del seu principal artífex, el promotor musical Tony Wilson.

 

La finestra local

No podem concebre un cicle de música electrònica a València sense abordar La Ruta. El fenomen musical i social viscut a la província de València s’analitza a través del documental ‘72 horas...Y Valencia fue la ciudad’, on es narra el moment d’avantguarda musical i agitació cultural dels huitanta que va degenerar en La Ruta del Bakalao als noranta.

 


Sobre esta noticia

Autor:
Por Federico Rodriguez (700 noticias)
Visitas:
8330
Tipo:
Nota de prensa
Licencia:
Distribución gratuita
¿Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Comentarios

Aún no hay comentarios en esta noticia.